Tutorijali

Kako narezati ISO fajl

ISO image je nekompresovana arhiva koja sadrži sve podatke sa optičkog diska uključujući i njegov fajl sistem. U stvari, ISO predstavlja potpunu i identičnu sliku optičkog diska, bilo da je to CD, DVD ili Blu-Ray disk.

VEOMA VAŽNO!!!!!!!

Nikako nemojte da raspakujete ISO arhivu pre rezanja. Ovo naročito važi ako želite da narežete butabilnu instalaciju nekog operativnog sistema jer će raspakivanje arhive dovesti do toga da disk neće biti butabilan.

Da biste narezali ISO fajl na optički disk potreban vam je program za rezanje i, naravno prazan disk sa dovoljnim kapacitetom. Ja ću za ovaj tutorijal iskoristiti besplatni CDBurnerXP koji postoji i u portabl verziji.

1. Pokrenite program CDBurnerXP i odaberite opciju Burn ISO image.

Burn ISO image

2. Dvoklikom na ovu opciju pojaviće se novi prozor koji će vam ponuditi da odaberete ISO fajl koji želite da narežete. Ovde odaberite i odgovarajući uređaj za rezanje ako ih imate više, ako i brzinu rezanja.

Izbor ISO fajla

3. Nakon što odaberete ISO fajl, podesite brzinu, čekirajte opciju Verify data after burning i kliknite na Burn disc. Nakon završetka rezanja imaćete potpuno funkcionalan disk.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s